Saturday, 8 December 2012

kenapa tak tanya kenapa

Assalamualaikum..~

Walaupun korang tak tertanya-tanya, tapi biarlah aku bayangkan yang korang sebenarnya nak tanya tapi segan untuk bertanya.

Biar. Biar aku bayangkan macam tu.
Tolong jangan spoil kan imiginasi aku. 

Kenapa aku delete blog lama..?
Kenapa aku buat blog baru..?

Baik. Aku jawab.

Aku delete blog lama sebab ada kisah tragik yang berlaku tapi alhamdulillah tak masuk surat khabar. Haih. Sebelum ni aku fikir dah aku ni tuan tanah, sukahati-sanubari aku lah nak meluah perasaan kat situ, tapi rupa-rupanya tuan tanah pun sebenarnya perlu fikir nak tanam apa kat tanah dia. Tak boleh sesuka hati tanam bendi jika permintaan terhadap terung adalah lebih tinggi.

Tak faham la tu.
Biarlah aku berterus-terang. Geli pula nak bermadah bagai ni. 

Baru aku sedar rupa-rupanya, masyaALLAH, ada insan terluka dengan post aku. Macam tak berapa nak comel la pulak bermain dengan isu luka-melukai ni, dah tentu-tentu aku bukan nurse kan. Bukan kerjaan aku nak cuci cuci luka orang. Eleh.. aku baru luah sikit isi hati kat blog, dah ada status-status persis macam nak terjun bangunan kat FB nun sana.

Tanjat gegel...~

Aku nak luah perasaan sikit je. Takkan la semua benda aku nak luah kat mak aku. Mau sarat mak aku nak tanggung masalah aku lagi, masalah dia lagi, isu minyak masak lagi, kes buang bayi, kekejaman di gaza dan sebagainya. Kesian mak aku.

Aku faham. Sejujurnya aku faham memang perit baca kisah pasal diri sendiri kat blog orang walaupun nama kita Faizal Tahir tapi di"nickname"kan sebagai Polan Mas'ud, pedih tetap pedih sebab benda yang diperkatakan tu adalah pasal kita. Yer. Aku sangat faham. Oleh sebab faham la aku ambil keputusan untuk menghapuskan jejak p.l.e.i.a.d.e.s. No more p.l.e.i.a.d.e.s. Already deleted.

Puas hati kan...?

Tapi kau tak tahu betapa terluka nya hatiku selepas deleted p.l.e.i.a.d.e.s.. Rasa macam separuh sejarah dan kronologi hidup aku dipadam dari alam semesta. Haa.. nampak tak kesengsaraan aku tu..? Lagi sengsara bila tengok link blog tu still ada kat bloglist blogger lain. Oh. Pedih..~

So, kenapa buat blog baru lagi..?
Tanya aku pada diri aku.

Aku tahu sejarah mungkin berulang, Tomok pernah nyanyikan secara sengau suatu masa dulu pasal benda ni. Bila ada blog baru dah tentu aku akan mengumpat di tempat baru dengan gaya yang sama kan..? Aku tau kemungkinan tu. Justeru, aku awal-awal lagi dah ambil langkah berlaga-laga berjaga-jaga. 

Kononnya mula-mula create blog ni aku nak hide identiti aku, menjadi blogger yang ala-ala perempuan misteri gitu. Tapi bila fikir-fikir balik macam geli la pula nak main sembunyi-sembunyi di kala usia meningkat ini. Lagipun, dah lama-lama nanti dah tentu-tentu aku akan cerita juga pasal diri aku kan. Buat malu jer main misteri-misteri tetiba cakap, "hai.. my name is khan. Dah hilang misteri. 

Emm. tak jadi strategi tu. Aku tukar plan. Aku akan hide kan blog ni untuk beberapa individu yang senang terluka. Yer.. korang golongan VIP yang berjiwa lembut tu haruslah tidak tahu pasal aku di sini. Tak mungkin nama Suri Sasau itu menggambarkan aku kan..? 

<gelak jahat berulang kali>

Setel satu kes. Tapi ada kes lain. Tapi aku dah malas nak taip. Haruslah malas bila jam dah tepat jam 3.30 pagi. Macam sangat tiada kerja berfaedah nak dibuat dengan tidak tidur sraya duduk mengadap laptop dikala insan-insan cemerlang di sisi Allah sudah sedia bangun untuk bertahajjud. Astaghfirullah.

Ayuh tidur.




3 comments:

Ym.Bundle said...

sampai delete blog lama sebab ade org terasa..baiknya ko..remove posting tu pon cukup kot..haha..

btw aku 1st follower sini..haha..happy blogging..

suri sasau said...

aku mmg jenis hati halus. ko takkan paham. haha.

btw tenks sbb sudi klik "be the first" button tu. haruslah menangis terharu aku dgn kebaikan ko.. :D

Ym.Bundle said...

aku memula ingat 'be the 1st' tu tipu2 je..rupenya btul..grr..slalu aku follow ade yang tipu..ko ade perasan tak..haha..