Sunday, 16 December 2012

beli kereta tak sama macam beli baju on9

Assalamualaikum...~

Bengang jugak rasanya menunggu kereta yang tak sampai-sampai ni. Janji lulus loan 3 hari then terus boleh sign agreement. Ni dah dekat seminggu setengah, diam jer semua. Rupanya macam ni adegan membeli kereta. Aku ingat pergi kedai, tunjuk yang mana berkenan terus dapat.. -.-

Dari minggu lepas mak aku bising suruh aku call orang kereta tu. Tapi aku macam segan la pulak. Dah la aku ni zero pengetahuan am pasal beli kereta ni, karang telefon kang tak tahu nak tanya apa pulak kan. Tapi dek kerana suara mak aku lebih lantang dari keseganan aku nak call tu, aku akhirnya berjaya jugak menekan button call  (~.^)y

Bermula dengan sapaan hello bergetar-getar, alhamdulillah berjaya jugak aku bersoal-jawab. Kagum kejap. Tapi mak aku langsung tak tepuk tangan. Huh..~ Kata encik mitsubishi tu, esok boleh pergi sign agreement tapi tunggu dia call dulu. Kite tengok la esok dia call ke tak..

Oh. Aku terbeli baju on9 lagi. Dalam isu baju on9, aku memang tak boleh nak dipersalahkan sebab adegannya semudah A B C. 

A = Argggghh..! cantiknya baju itu.
B = Beli yuk..!
C = Cik, baju dah sampai..~

Kan..? Mana mungkin aku mampu menolak dugaan dunia yang sungguh mencabar macam tu. Jadi haruslah beli dengan senang hati.. ^^

Kesimpulannya, beli baju on9 dan beli kereta 98% tak sama. 
2% jer sama, dua-dua makan duit aku.

 



4 comments:

Ym.Bundle said...

hahaha..best la tunggu kete baru..kalau beli kete cash cepat je boleh dapat..

the malay male said...

mau nye sebulan baru dapat kete nanti.....

NM03 said...

salam kenal. singgah sini terus follow.

jom, kalu sudi singgah teratak picisan sy plak :)

Nick Nashram said...

kan mudah kal beli keta cam beli baju..huhu..nak beli mitsubishi lancer ke? :)