Monday, 18 March 2013

hari jadi special

Assalamualaikum..~

lukisan boey

Tetiba aku rasa bersalah pulak tak mencoretkan sesuatu sempena umur genap 27 tahun aku ni. Ceh. Aku guna word MENCORET. Berseni pulak rasanya.

Oh. 27. Agak tak comel angka tu tapi nak buat macam mana, tiada sistem mengundur dalam pengiraan usia waima manusia jua haiwan. Pasrah sahajalah.

Memandangkan aku ni memang jenis insan yang agak teruja dengan hari jadi sendiri, maka dengan rasa tak bersalahnya aku menghantar mesej2 yang berbaur meminta hadiah kepada member2 aku. Bukan semua member laa, gersang sangat tu. Kawan2 yang terpilih saja, yang aku kira cara otaknya berpusing sama macam aku. Kawan yang normal aku bluetooth hasrat hati jer.. :D

Hasilnya...?!
Dah mintak pun kepada yang ngokngek jadi boleh agak la kan..? -.-

Aku ni bukan la jenis insan yang bermata duitan. Kalau ya pun, aku tetap akan menafikannya, gilor ape nak ngaku. Aku sebenarnya dah cukup terharu dah dapat lukisan macam yang boey lukis tu, walaupun aku mesej dia mintak hadiah beserta resit pembelian.

Teruja sungguh bila tengok lukisan tu. Rasa macam sungguh disayangi bila kawan sanggup menghabiskan 5 minit masanya mengadap laptop untuk melukis lukisan tadika macam tu. Sungguh terharu ^^

Di hari jadi yang mulia hari tu, ramai yang tolong celebrate kan. 1st angkatan guru sengokngek aku. Kebetulan pulak hari kejadian tu ada kem kat Asahan, sesuai sangat la masa konvoi balik dari kem tu terus celebrate kat KFC Gemencheh. Lagi dasyat birthday girl yang kena belanja. Dah la sekor2 nafsu dinasour.. -.-  Btw. Thank you guys.. ^^

2nd celebration .. SURPRISE..! eh.. betul tak eja surprise macam tu..? Kek coklat bulat yang kelihatan sungguh sedap terhidang di atas meja. Budak2 asrama nyanyi2. Potong2 kek. Suap2. Glurp..! Kek bergaram. ~.~ Tapi takpe lah. Bahagia ku rasakan wahai anak-anak..~

3rd celebration. My beloved boss. Pengetua sekolah. Mau tak terharu boss belanja makan. Boss konon nak belanja makan ikan yang sedap kat Sungai Dua tu, tapi hari tu takde ikan pulak..-.-  Syukran boss ^.~

Makin lama aku mengadap laptop ni makin ke tepi semua kertas-kertas kerja aku. Tadi masa mula2 menaip ada kat depan aku, bila masa aku kuis ke tepi. 2 3 helai dah jatuh bawah meja lagi  -.-

3 comments:

the malay male said...

semoga dipermudahkan segala urusan

Encik H said...

okey..kau memang tak comel macam aku..hahaha

happy belated besday sue..moga usia kau diberkati..:)

nurthurayya mat zin said...

Terima kasih syg.. eh?