Monday, 14 April 2014

jom lari

Assalamualaikum...


Bila aku cari gali balik blog aku selepas aku buat tak endah sejak zaman muda dahulu ni, maknanya hidup aku sedang tak best. Maknanya aku sedang mencari punching bag. Malangnya aku tak ada tempat lain yang boleh ditumbuk melainkan kat sini je.

Gitu.

Ye. Hidup aku sedang tak best setelah banyak tahun best. Nampak tak macam mana roda kehidupan yang orang canang-canangkan sejak kita sekolah rendah dulu. Katanya hidup ni bagai roda, kejap di atas dan kejap di bawah. Cikgu BM selalu sebut perumpamaan ni. Taktahu lah kalau cikgu orang lain tak sebut. 

Sekarang roda hidup aku sedang berada di bawah. Memang aku percaya yang roda tu akan berpusing balik naik ke atas cuma tak tahu bila. Kenapa tak tahu bila? Haaa.. ini soalan tak patut tanya sebab memang takde jawapan.

Buat masa ni aku terpikir nak lari dari Malaysia. See? Orang macam aku takde der nak lari dari rumah. Tak thrill. Kalau nak lari, bawak buku merah sekali. Harap tak tamat tempoh, kata kaka dan zizan. Yer. Sungguh seronok kalau aku mampu lari jauh sekarang. Try cari kehidupan baru yang kurang mencabar.

Nak lari ke mana?

Sekarang ni aku teringin sangat nak pergi ke satu tempat yang baru, yang semua orang kat situ aku tak kenal. Bercakap dalam bahasa yang aku tak faham. Udara sekeliling bau lain. Semua orang tengok aku dengan muka hairan. Semua orang tak kenal aku dan tak pernah kenal aku sebelum ni. Kehidupan yang dikelilingi strangers.


Yup. Aku sedang terfikir tu sekarang~



3 comments:

Ym.Bundle said...

rasa aku ko kene pegi planet lain je ni..haha

suri sasau said...

aku setuju ngan ko. g planet lain jom. dan2 jer jom kan ko skali...hahahaa..

Nick Nashram said...

lari pergi ke korea..best tau duk kat sana..huhu.nanti boleh jumpa ngan krew running man :)